Aprílová Paříž

Téměř 70 nachozených kilometrů během 4 dnů! Takovou porci jsem dle svých „chytrých“ hodinek zvládl nejen já, ale i 54 žáků obchodní sekce naší školy, kteří se ve dnech 11.-16. dubna 2023 zúčastnili poznávacího zájezdu do Paříže a Versailles.

V aprílovém počasí a za častého zvuku sirén policejních aut, stále připravených dohlížet na nepokoje stávkujících demonstrantů, naše početná výprava navštívila a viděla ty nejznámější pamětihodnosti a místa francouzské metropole. Zmiňme například Latinskou čtvrť s neoklasicistním Pantheonem, baziliku Sacré-Coeur na Montmartru, obrazárnu v Louvru i Napoleonovu hrobku v Invalidovně, Eiffelovu věž, moderní čtvrť Défense, Vítězný oblouk či Montparnaský mrakodrap…

Věřím, že si všichni žáci i přes nepřízeň počasí (na tu se reklamace nevztahují) a netrpělivé postávání ve frontách odvezli z Francie hezké zážitky (nejlépe na celý život). Pochlubit se s nimi mohou (nejen) ve fotografické soutěži „Paris en photos“, která je pro ně otevřena do konce měsíce dubna.

Mgr. Petr Čejka

Skip to content