Mistrovství světa ve veslování v Račicích

V sobotu 17. 9. se v Račicích konalo mistrovství světa ve veslování. Nechyběla ani účast Obchodní akademie a Střední odborné školy zemědělské a ekologické, kterou reprezentovali žáci obchodní sekce: Míša Dosedělová 3.OA, Vláďa Majta, Kamil Oračko, Matěj Bartoň a Dominik z 2.OA.

A jak to vlastně probíhalo? Ráno jsme byli ještě trénovat na trenažérech a v 9:45 byl odjezd. Asi v 11 hodin jsme přijeli do Račic a začala skvělá jízda. Vyslechli jsme si organizační plán a vrhli jsme se na doprovodný program, který se skládal z různých stanovišť jako je crossfir, hasiči, policie, záchranáři, veslování na trenažérech a TV studio.

A jaká byla náplň jednotlivých stanovišť? Crossfit bylo stanoviště, které bylo zaměřeno na fyzičku, od běhu až po posilování všech svalů. U hasičů, záchranářů i policie jsme mohli prozkoumat vybavení služebních vozů. Samozřejmě nechyběla ani přednáška o jejich povolání a vše, co se toho týče, včetně přednášky, co dělat v nebezpečí, a jak se mu vyvarovat. U policie jsme si navíc mohli prohlédnout různé druhy zbraní a obranných prostředků. Pak už konečně přišlo na řadu veslování, a to štafeta na 100 m a 200 m. Ani tam jsme se neztratili a skončili jsme shodně na 4. místě z naší skupiny. Nakonec jsme šli na TV studio, kde jsme spolu mezi sebou udělali rozhovor o tom, jaké to tam je a jak si to užíváme, a to vše natáčeli na kameru a záznam bude v průběhu na velkých plátnech přímo v Račicích. Na večer byl nástup všech 65 zemí, kde Kamil s Míšou dělali vlajkonoše naší adoptované země (Tunisko) a následně byla dronová show a ohňostroj, což bylo opravdu něco úžasného vidět. Tato akce se nám moc líbila a určitě to nebyla poslední velká akce, na které se podílela OA a SOŠZE Žatec. Velké díky patří také pedagogickému doprovodu Mgr. Lence Slukové a Mgr. Šárce Voráčové, které tam po celou dobu s námi trávily čas a užívaly si s námi každou chvíli a zahájení mistrovství světa ve veslování.

Míša Dosedělová 3.OA

Skip to content