Studentské volby 2021 na naší škole

Jak by dopadly letošní výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, kdyby v nich volili žáci naší školy, napověděl projekt „Studentské volby“, který jako jeden ze svých vzdělávacích programů nabízí pravidelně v době blížících se voleb organizace Člověk v tísni, respektive vzdělávací portál JSNS.CZ.    

Již poněkolikáté se do něj přihlásila i obchodní sekce naší školy. Možnost vyzkoušet si volbu “nanečisto” využilo 66 % voličů (109 žáků z celkového počtu 165). Ti rozhodli svými hlasy o celkovém prvenství Okamurova hnutí Svoboda a přímá demokracie (33 hlasů) před trojkoalicí SPOLU (25 hlasů) a dvojkoalicí PIRÁTI a STAROSTOVÉ (24 hlasů). Babišovu politickému hnutí ANO 2021 svůj hlas odevzdalo 7 voličů. Alespoň jeden hlas získalo dalších 7 politických uskupení, která budou v Ústeckém kraji v podzimních volbách usilovat o hlasy voličů.

Studentské volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu 2021 probíhaly na středních školách a středních odborných učilištích ve dnech 20. a 21. září. Výsledky v řádném termínu odevzdalo 312 škol, z toho 159 gymnázií, 120 středních odborných škol (SOŠ) a 33 učilišť (SOU). Bylo odevzdáno 40 899 platných hlasovacích lístků. Celorepublikové výsledky, které nabízejí zajímavé srovnání, naleznete v odkazu níže.

Konání voleb na naší škole organizačně zajistily Michaela Dosedělová (předsedkyně volební komise), Lucie Karásková a Michaela Jakešová, žákyně třídy 2. OA. 

Zletilým žákům naší školy připomínáme, že reálné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR proběhnou ve dnech 8. a 9. října 2021.

Celostátní výsledky Studentských voleb 2021

Skip to content