Responding to students’ questions – Skvělý projekt angličtináře Harajdy

Zajímavými nápady a projekty srší učitel anglického jazyka a cestovatel Mgr. Jiří Harajda. V rámci přípravy studentů Gymnázia a Zemědělské školy na maturitní zkoušku oslovil žáky obou škol, aby se zajímali a komentovali současnou situaci v USA. Studenti sepsali mnoho zajímavých otázek, a ty poslal Jiří Harajda své americké kolegyni Kylowně do Kalifornie. Kylowna je kolegyně Jirky Harajdy z roční výměnné mezinárodní stáže učitelů, které se oba před lety účastnili. Kylowna otázky našich žáků se zájmem zodpovídala v zajímavém videoblogu, které poslala zpět Jirkovi a všem studentům, kteří mají zájem o angličtinu a o problematiku současné povolební situace v USA. „Z reakce a ochoty Kylowny mám velikou radost, stejně tak jako z reakce studentů, kteří byli nadšeni z konkrétních odpovědí na své dotazy. Akce vzbudila velký zájem, a proto připravuji pokračování s dalším americkým učitelem Aldenem Mohacsim, který působil na obou školách v loňském roce. Studenti si tak mohou udělat lepší představu o dění v USA. Nejen z toho, co slyší v našich médiích“. Komentoval sám iniciátor skvělé akce Mgr. Jiří Harajda. V době dálkové formy vzdělávání vnímám tuto aktivitu našeho kolegy jako vynikající, protože aktivity studentů v této formě vzdělávání postupně klesají, je tato akce skvělou motivací nejen v jazykových dovednostech žáků, ale především v jejich lepší orientaci ve složitém soudobém světě, doplňuje Jiří Karas, ředitel OA SOŠZE Žatec.

Zde naleznete otázky a minutáž.

0)        1:45​         QUESTIONS ASKED BY:   Josephine

What’s happening in California ?                                              

1)        4:25​          QUESTIONS ASKED BY:   Adela

Are there still protests of BLM going on these days?            

2)        7:56​           QUESTIONS ASKED BY:   Daniela

Are you happy with the new president or would you like someone else?    

3)      11:40​        QUESTIONS ASKED BY:   Josephine

What is your oppinion on black lives matters?         

4)      18:11​       QUESTIONS ASKED BY:   Richard

I would like to know  if the situation in America is same as they are saying in the News? If they exaggerate some things, because it is a normal thing in the News here.

5)      22:20​        QUESTIONS ASKED BY:   Karolina

How much do political issues influence your daily life?

6)      25:32​         QUESTIONS ASKED BY:   Jiri

How much did the media exaggerate the situation about the elections ?

7)      27:40​         QUESTIONS ASKED BY:   Míra

How do you percieve the situation that happened in the Capitol?

8)      33:10​         QUESTIONS ASKED BY:  Pavla

What would happen if Donald Trump would be found guilty and the impeachment would be right? What would it mean for Donald Trump besides not being able to be elected again?

9)      39:54​        QUESTIONS ASKED BY:   Josephine

Have you personally experienced racism?

10)    44:26​        QUESTIONS ASKED BY:   Josephine

What’s your opinion on Trump? Or on other politicians’ choices? Is it true according to you that the American dream is „dying“ and America is changing?

11)    55:34​      QUESTIONS ASKED BY:   Tomas

How can Trump have so many supporters and voters when he seems to be a dictator?? At least that is what it looks like over here in Europe.

Skip to content