Přátelská návštěva z Dánska

Ve dnech 23. 9. 2019 až 25. 9. 2019 proběhla první část výměnného pobytu žáků dánské internátní školy ve Stubekobingu a naší školy. Je ovšem nutno dodat, že bychom se neobešli bez pomoci Gymnázia v Žatci, které získalo pro spolupráci 14 žáků. Velmi jim děkujeme za podporu.

V pondělí ráno paní profesorka Ivana Doktorová, vedoucí tohoto projektu, ve škole přivítala dánské žáky a jejich pedagogický doprovod, kromě učitelek Lene a  Hane (dánští studenti oslovují své učitele i ředitele školy pouze křestními jmény) přijela i vedoucí kuchařka jejich školní jídelny. Několik slov na uvítanou v plynulé němčině pronesl pan ředitel Mgr. Jiří Karas a poté student třetího ročníku Stanislav Moudrý ve své prezentaci představil stručně naši zemi a město Žatec. Dopoledne jsme se ještě společně zúčastnili zajímavé exkurze v Chrámu Chmele a Piva (včetně výstupu na věž) a pak se už všichni rozešli do svých hostitelských rodin, které pro ně vytvořily pestrý dvoudenní program. Většina žáků zamířila se svými novými dánskými kamarády do Karlových Varů, zatímco dospělí zavítali do Mariánských Lázní a nedalekého Bečova nad Teplou.

Návštěva proběhla v přátelské atmosféře, umožnila žákům dozvědět se zajímavosti o jiné zemi, navázat nové kontakty a spontánně komunikovat v cizím jazyce.

Ve středu ráno se dánští žáci vydali za dalším poznáváním krás naší vlasti.

Na jaře pojedou naši studenti do Dánska a tím se završí neuvěřitelných 25 let úspěšné spolupráce.

Dánsko for ever!

 

Skip to content