Klub mladých diváků zahajuje novou sezonu

Fot1359_2

Klub mladých diváků (KMD)

pro milovníky, fanoušky a přátele divadla…

Přátelé divadla,

Klub mladých diváků funguje při Obchodní akademii v Žatci již pěknou řádku let. Jeho důvěrníkem a duší je paní profesorka A. Trávníčková, která má veškeré záležitosti s činností KMD na naší škole na starost a která všem zájemcům o členství ráda poskytně bližší informace. Členství v KMD je nejen finančně výhodné (celkový poplatek za cyklus 6 představení činí 650 Kč; k tomuto abonmá je nutné přičíst jízdné za autobus), ale zejména nabízí návštěvu žánrově nejrozmanitějších inscenací těch nejznámějších pražských scén v průběhu celého školního roku. Seznam představení, které jsme zhlédli v posledních třech sezonách, je umístěn na “divadelní” nástěnce v mezipatře.

  • Chodíš rád do divadla?
  • Máš rád klasiku, současnou dramatiku, Shakespeara, muzikál, komedie i tragédie?
  • Zajímá tě, jakým směrem se dnes ubírají pražská divadla?
  • Poznal bys rád pražská divadla, o kterých jsi zatím slyšel mluvit jen z vyprávění svých (pra)rodičů a přátel?
  • Chceš vidět na vlastní oči známé herce, jejichž tváře jsi dosud znal jen z televizních obrazovek?
  • Procházíš se rád po Praze?

I na toulky Prahou ti zbyde čas, přihlásíš-li se do Klubu mladých diváků na naší škole. Členství v něm ti umožní šestkrát v roce usednout do hlediště některého z pražských divadel a společně s herci prožít příběhy, jež někdy rozesmějí, někdy rozesmutní tvou duši.

Tvůj KMD při OA Žatec

 

Řekli o divadle…
“Hrát pro dobrého diváka je blaho a rozkoš. Ale získat špatného je čest a sláva.” Jiří Voskovec
___________________________________________________________________________

Důležitá poznámka: Členství v KMD není určeno pro ty, kteří se chtějí jen tak “ulít” z vyučování. Ve všech šesti případech se jedná o návštěvy večerních představení s obvyklými začátky v 19.00 hodin a naše cesty za kulturou tudíž začínají vždy až po řádném vyučování.

Závazné přihlášky odevzdávejte nejpozději do konce měsíce září paní Ing. Trávníčkové nebo vyučujícím českého jazyka (popř. třídním učitelům).

Skip to content